Clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca

Chirurgie Orala Cluj

Ultimele tehnologii digitale

Extracții dentare, tratamente parodontale, implanturi dentare și adiții de țesuturi

CHIRURGIA ORALĂ A STOMATOLOGIEI MODERNE

În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Clinic Cluj-Napoca respectăm cele mai înalte standarde de performanță ale Chirurgiei Orale, pentru a-ți oferi experiențe confortabile, cu un grad ridicat de vindecare și recuperare postoperatorie.

EXQ CLINIC, CHIRURGIE ORALĂ CLUJ-NAPOCA

Intervențiile de chirurgie orală și maxilo-facială reprezintă cele mai complexe tratamente de reabilitare pentru afecțiunile dento-parodontale, maxilo-mandibulare, cervico-faciale și oro-maxilo-faciale (de la nivelul cavității orale, feței, capului și gâtului). Chirurgia orală, cunoscută drept chirurgia dentară, este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu studiul, prevenirea, diagnosticul și tratamentul funcțional sau estetic al afecțiunilor dinților, oaselor maxilare și gingiilor, cu ajutorul intervențiilor chirurgicale.

Chirurgia orală acoperă o arie largă de intervenții chirurgicale, de la simplele extracții dentare la tratamentele parodontale complexe și inserțiile de implanturi dentare. Însă, prevenția este preocuparea fundamentală a medicilor noștri, specializați pe cele mai noi proceduri, tehnici și tehnologii de investigare și de tratamente minim-invazive ale afecțiunilor dento-parodontale. Tocmai de aceea, ședințele periodice de profilaxie (o dată la 6 luni) sunt esențiale în depistarea problemelor cavității orale.

Noile tehnologii digitale ale stomatologiei moderne ușurează major diagnosticul precoce al anomaliilor, leziunilor și traumatismelor dento-parodontale, susținând pe mai departe opțiunile terapeutice pentru toate stadiile de tratament. În faza chirurgicală, tehnologiile de ultimă generație îți oferă confortul maxim pre și postoperator, fără durere sau stres emoțional pe parcursul intervenției chirurgicale. Cu fiecare plan de tratament, ne asigurăm de cooperarea ta, pentru o recuperare rapidă și în siguranță.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

grafic implant dentar

RESTAURAREA SIGURĂ A SĂNĂTĂȚII ORALE

În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Cluj-Napoca, medicii stomatologi specializați în chirurgie își dedică cu grijă experiența și pasiunea pentru profesie, pentru a-ți oferi cele mai benefice experiențe:

 • Extracții dentare
 • Tratamente parodontale complexe
 • Inserția implanturilor dentare
 • Adiții de țesuturi (augmentare osoasă și de membrane)
 • Operații de sinus lifting

BENEFICII ALE TEHNOLOGIILOR DIGITALE

EXTRACȚIA DENTARĂ

Ce este și când ai nevoie de ea?

Extracția dentară este o intervenție chirurgicală prin care se scoate un dinte care nu mai poate fi salvat. Aceasta reprezintă ultima soluție de tratament pentru restaurarea esteticii și sănătății orale a pacientului, după ce au fost epuizate toate celelalte opțiuni terapeutice. În prezent, extracția dentară este o procedură chirurgicală sigură și lipsită de durere, grație anesteziei locale și a tehnicilor inovative de diagnostic și intervenție. Tehnologia stomatologică modernă ne oferă soluții personalizate pentru o eficiență maximă.

Extracția dentară poate fi recomandată în cazul dinților:

 • cariați profund;
 • sparți sau fracturați;
 • luxați sau mobili (care se mișcă);
 • temporari, aflați în poziția greșită;
 • afectați de parodontoză profundă;
 • înghesuiți, restanți sau izolați;
 • incluși (blocați în os, fără să erupă);
 • suprapuși sau supranumerari (în plus);
 • afectați de infecții, tumori și cangrene.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

 

TRATAMENTUL PARODONTAL COMPLEX

Ce presupune?

Tratamentul chirurgical parodontal este recomandat cazurilor avansate de parodontoză. Atunci când boala parodontală evoluează de la stadiul incipient al gingivitei la parodontoza (paradontoza sau parodontita) profundă, aparatul de susținere al dintelui numit parodonțiu se deteriorează. Astfel, dintele nu mai are o bază solidă în osul maxilar, dezvoltând infecții. Prin tratamentele parodontale complexe, medicii stomatologi specialiști vor îndepărta țesuturile bolnave care nu se mai pot regenera, curățând și sterilizând zona afectată. În funcție de gravitatea stadiului bolii parodontale, pot fi recomandate extracțiile dentare ale dinților compromiși, adițiile de os și implanturile dentare, cu rol reconstructiv.

Tratamentul chirurgical al parodontozei avansate cuprinde următoarele intervenții:

 • operația cu lambou, pentru a reduce punga parodontală de la un dinte sau un grup de dinți;
 • grefa gingivală, prin care se corectează retracția gingivală inestetică, de pe rădăcinile dinților;
 • grefa osoasă, pentru regenerarea și completarea deficitului de os maxilar, cu rol de susținere.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

 

IMPLANTURILE DENTARE

Operație și avantaje

Operația de implant dentar este recomandată pentru a completa dantura rămasă incompletă. Implantul dentar premium este soluția nr. 1 pentru restaurarea dentară la cele mai înalte standarde stomatologice, a unui singur dinte lipsă sau a întregii arcade dentare. Evoluția stomatologiei moderne ne oferă cele mai bune rezultate, prin operații de implant dentar nedureroase, cu o estetică impecabilă și o rată de succes de peste 97%. Acestea redau funcțiile dinților naturali – ca aspect, funcționalitate și confort.

În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Cluj-Napoca îți oferim cele mai performante opțiuni de implanturi dentare premium, cu garanție de la 8 ani până pe viață. Inserarea chirurgicală a unui implant dentar în osul maxilar este lipsită de durere și minim-invazivă, datorită experienței medicilor noștri și a noilor tehnologii digitale. Implantul dentar este un șurub din titan, care înlocuiește dintele natural ca rădăcină artificială a unei lucrări protetice montată deasupra (coroană dentară, punte sau proteză dentară fixă).

Avantajele implanturilor dentare premium evoluează constant, în cadrul unui domeniu performant al stomatologiei, în care cercetările medicale și inovația concurează pentru cele mai bune rezultate:

 • investiție în sănătatea ta orală și generală a organismului;
 • rezultate premium – estetice, funcționale și de confort;
 • dinți ficși care arată și se simt ca dinții naturali;
 • zâmbet impecabil și un aspect echilibrat al feței;
 • creșterea încrederii în sine și a stimei de sine;
 • corecția mușcăturii și a procesului de masticație;
 • îmbunătățirea pronunției și a digestiei alimentelor;
 • garanția calității pe termen lung, de la 8 ani până pe viață.

 PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

 

Call Now Button