Clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca

TERAPIA CARIILOR ȘI TRATAMENTELE ODONTALE

Plombe estetice cu compozit fotopolimerizabil

ZÂMBET IMPECABIL FĂRĂ PETE, FISURI, FRACTURI SAU CARII!

Obturații dentare compozit și incrustații dentare

La clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca, medicii specialiști în tratamente odontale personalizează terapia leziunilor de la nivelul dinților pentru o reconstrucție funcțională și estetică la cele mai înalte standarde stomatologice, limitând complicațiile pe termen lung.

EXQ CLINIC, TERAPIA CARIILOR DENTARE CLUJ-NAPOCA

Terapia cariilor dentare în cadrul clinicii EXQ Clinic Cluj-Napoca putem spune că începe cu ședințele periodice de profilaxie dentară. Prin aceste controale și igienizări dentare profesionale, o dată la 6 luni, de 2 ori pe an, medicii noștri stomatologi specialiști au ocazia să îți investigheze întreaga cavitate orală și să depisteze precoce leziunile de la nivelul dinților. De la simple pete albe sau negre în spații interdentare inaccesibile la găuri dentare minore, simptomele cariilor incipiente trebuie tratate prioritar.

Importanța profilaxiei dentare profesionale este unul dintre subiectele noastre preferate, deoarece prin aceasta se previn complicațiile stomatologice profunde și se menține sănătatea orală optimă, la orice vârstă. Apariția cariilor dentare este cea mai comună afecțiune stomatologică, corelată în primul rând cu igiena orală deficitară. Periajul corect de două ori pe zi, dimineața și seara înainte de culcare, precum și ședința bianuală de profilaxie din cabinet, sunt primele măsuri de prevenție a formării cariilor dentare.

Ședința de igienizare profesională periodică în clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca cuprinde: detartrajul cu ultrasunete (pentru îndepărtarea completă a tartrului și a plăcii bacteriene cauzatoare de carii), periajul profesional (pentru curățarea profundă a petelor și a spațiilor interdentare), airflow-ul (pentru lustruirea dinților cu flux de aer), fluorizarea (pentru remineralizarea leziunilor minore), anamneza (pentru evaluarea stării de sănătate orală) și instructajul personalizat de periaj.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

grafic tratare carii

ZÂMBETUL STRĂLUCITOR CUCEREȘTE DE FIECARE DATĂ!

OBTURAȚIA (PLOMBA) COMPOZIT FOTOPOLIMERIZABIL,

Plombe cu materiale de ultimă generație

Obturația dentară, cunoscută în cunoașterea comună drept plombă, este un tratament stomatologic nedureros, prin care se repară structura și aspectul unui dinte lezat. Procedura, realizată cu sau fără anestezie – în funcție de profunzimea leziunii, îndepărtează țesuturile dentare deteriorate ale dinților și reconstruiește cavitățile astfel formate cu un material special de obturație. Plombele cu rășini compozite sunt cele mai estetice și populare obturații ale stomatologiei moderne, oferind un aspect natural și rezistență. Prin șlefuire, acestea redau dinților funcția și forma inițială, consolidându-le sănătatea.

PROGRAMEAZĂ-TE AICI

 

BENEFICIILE PLOMBELOR CU COMPOZIT

Vindecă și restaurează impecabil estetica și funcționalitatea dinților

Imită perfect structura dinților naturali pe perioade lungi de timp

Implică tratamente rapide, sigure și eficiente, lipsite de dureri

Redau încrederea în sine și frumusețea unui zâmbet radiant

Protejează sănătatea orală de infecții și de complicații

 

SIGILAREA DINȚILOR LA COPII

Ce este?

Sigilarea dentară este o procedură de prevenție a apariției cariilor la copii, prin aplicarea unui gel special protector, fixat pe dinți, cu rolul de a acționa ca un scut împotriva depunerilor bacteriilor în șanțurile și fosetele (gropițele) dentare. Tratamentul de sigilare a dinților copiilor este recomandat atât pentru dinții temporari, cât și pentru cei permanenți. Este o tehnică modernă, eficientă, minim-invazivă și foarte populară de a le proteja dantura. Dinții predispuși la carii sunt astfel protejați printr-o igienizare profesională, tratarea ulterioară cu o substanță specială de sigilare și controale medicale o dată la 6 luni.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

 

RESTAURĂRI ESTETICE IMPECABILE

Plombe ce imită dintele natural

În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Clinic Cluj-Napoca, restaurările terapeutice ale cariilor respectă cele mai înalte standarde ale esteticii dentare moderne. Tratamentele cu compozit fotopolimerizabil sunt sigure, nedureroase și oferă rezultate impecabile, cu aspect și funcționalitate identice cu cele ale dinților naturali. În etapele avansate ale cariilor, când infecția a ajuns la nerv (pulpa dentară), acesta va fi extirpat printr-un tratament de canal, realizat la microscop. Abia apoi va fi finalizată plomba dentară.

PROGRAMEAZĂ-TE AICI

 

INCRUSTAȚIILE DENTARE

Ce sunt?

Incrustațiile dentare sunt piese protetice asemănătoare obturațiilor – dar cu un grad crescut de estetică,  funcționalitate și rezistență, care refac unul sau doi pereți ai unui dinte afectat de carii extinse sau de malocluzie (mușcătură dezechilibrată). Incrustațiile dentare sunt de diferite dimensiuni și se realizează personalizat în laborator, pe baza amprentelor dentare. Acestea oferă un aspect total natural, iar procedura de restaurare dentară este minim-invazivă, cu rezultate durabile care fortifică dintele.

PROGRAMEAZĂ-TE AICI

 

PAȘII TRATAMENTULUI ODONTAL PENTRU CARII

  1. Consultația de evaluare și investigațiile recomandate
  2. Radiografie dentară digitală realizată de cel mult 6 luni
  3. Prezentarea diagnosticului și stabilirea planului de tratament
  4. Realizarea obturațiilor dentare cu un compozit fotopolimerizabil
  5. Tratamente de canal, dacă infecția cariei a ajuns la pulpa dentară
  6. Incrustații dentare sau coroane dentare, pentru pierderi dentare severe
  7. Vizite periodice pentru ședințele profilactice de igienizare profesională

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

    Call Now Button