Clinica EXQ Clinic Cluj-Napoca

Medicina Interna

Medicina internă: scurt istoric

Medicina internă se concentrează pe diagnosticul, prevenirea și tratamentul unor afecțiuni medicale diverse și complexe. Medicii internști, se specializează în gestionarea problemelor de sănătate ale adulților, oferind îngrijire comprehensivă și continuă pacienților.

            Practica acestora implică evaluarea și tratarea unui spectru larg de boli, inclusiv afecțiuni cardiovasculare, diabet zaharat, boli respiratorii, boli digestive, afecțiuni reumatologice și altele. De asemenea, interniștii se concentrează pe promovarea stilurilor de viață sănătoase și prevenirea bolilor, contribuind astfel la îmbunătățirea stării generale de sănătate a pacienților.

            Educația și experiența extensivă în domeniul medicinei interne permit interniștilor să ofere o îngrijire personalizată, luând în considerare istoricul medical al pacientului și necesitățile individuale ale acestora. Ei colaborează adesea cu alți specialiști medicali (gastroenterologi, cardiologi, oftalmologi, dermatologi, etc) pentru asigurarea unui plan de tratament individualizat pentru fiecare pacient.

            Medicina internă este un pilon esențial în îngrijirea sănătății adulților, focalizându-se pe diagnosticul și tratamentul comprehensiv al diverselor afecțiuni și asigurând o abordare holistică și personalizată pentru fiecare pacient.

medicina interna
medicina interna 2
medicina interna 3

Bine ați venit în lumea medicinei interne la EXQ Clinic !

Medicina internă este o specialitate medicală complexă și esențială, axată pe îngrijirea comprehensivă a pacienților adulți. La EXQ Clinic, suntem dedicați să oferim o abordare holistă și personalizată a sănătății, concentrându-ne pe prevenire, diagnostic și tratamentul afecțiunilor medicale variate și complexe.

Ce reprezintă medicina internă?

Medicina internă se concentrează pe prevenirea, diagnosticul și gestionarea bolilor și afecțiunilor comune și rare ale adulților. Specialiștii în medicină internă, cunoscuți sub numele de interniști, au o pregătire extinsă în domeniul medicinei generale și abordează o gamă largă de probleme de sănătate ale pacienților.

Rolul interniștilor

Interniștii au rolul de a oferi o îngrijire continuă și comprehensivă pentru pacienții lor, coordonând și gestionând diversele aspecte ale stării lor de sănătate. Aceștia integrează cunoștințele lor medicale extinse pentru a evalua, diagnostica și trata afecțiunile complexe ale sistemului cardiovascular, respirator, digestiv, reumatologic și ale altor sisteme ale organismului.

Principii fundamentale in medicina internă

La EXQ Clinic, ne ghidăm după următoarele principii cheie ale medicinei interne:

Abordare holistică: Ne concentrăm asupra pacientului în ansamblul său, luând în considerare istoricul medical, stilul de viață, medicația și nevoile individuale pentru a oferi îngrijire personalizată și eficientă.

Prevenție și educație: Promovăm prevenirea bolilor și încurajăm un stil de viață sănătos, oferind pacienților noștri informații și sfaturi pentru a-și menține sănătatea și a preveni afecțiunile.

Colaborare interdisciplinară: Lucrăm împreună cu o rețea de specialiști medicali pentru a asigura o abordare integrală și integrată a fiecărui pacient, adaptată nevoilor sale specifice.

Cum vă putem ajuta

Echipa noastră este pregătită să vă ofere îngrijirea și suportul necesare pentru a vă menține sănătatea optimă. Ne străduim să fim partenerii dumneavoastră de încredere în îngrijirea sănătății, punând accent pe o comunicare deschisă, înțelegere și transparență în fiecare etapă a tratamentului.

Descoperiți cum putem îmbunătăți calitatea vieții dumneavoastră și sănătatea pe termen lung. Programați o consultație astăzi la EXQ Clinic și împreună vom crea un plan de îngrijire personalizat pentru a vă menține sănătatea și bunăstarea.

La EXQ Clinic, medicul nostru internist este pregătit să ofere o gamă variată de servicii esențiale pentru diagnostic și prevenție, asigurându-vă îngrijirea completă.

medicina interna 4
medicina interna 5

Iată o prezentare a operatiunilor pe care le poate realiza un medic internist:

  1. Electrocardiograma (EKG)

Unul dintre serviciile fundamentale pe care le oferim este efectuarea EKG-ului. Această procedură non-invazivă ajută la evaluarea activității electrice a inimii, permitând diagnosticarea afecțiunilor cardiace și monitorizarea ritmului cardiac.

  1. Monitorizarea Holter Tensională

Punem la dispoziția pacienților noștrii posibilitatea de monitorizare Holter tensională, ce permite înregistrarea continuă a tensiunii arteriale pe o durata de 24 de ore. Această tehnică contribuie la evaluarea tensiunii arteriale în diferite situații în mediul ambiant al pacientului, oferind informații esențiale pentru diagnosticarea și gestionarea afecțiunilor cardiovasculare.

  1. Examinarea Ultrasonografică Abdomino-Pelviană

Cu ajutorul colegului nostru internist și a echipamentelor ultrasonografice de ultimă generație, realizăm examene ultrasonografice abdomino-pelvine. Acest procedeu non-invaziv ajută la vizualizarea și evaluarea organelor din regiunea abdominală și pelvină, fiind esențial în diagnosticul și monitorizarea diferitelor afecțiuni.

  1. Screening Biologic cu Echipamente Point of Care

Suntem echipați cu tehnologie avansată pentru a efectua screening-uri biologice folosind echipamente de tip point of care (ultraportabile). Acest tip de analize rapide și precise (din sânge capilar- vârful degetului) ne ajută să obținem informații imediate despre anumite parametri biologici pregum Hemoglobina, Hematocritul, Glicemia, Colesterolul total si Trigliceridele, facilitând diagnosticul și implementarea unui plan de tratament imediat.

  1. Recoltarea Analizelor

Recoltarea analizelor este un proces esențial și minim invaziv care presupune prelevarea de probe biologice pentru a evalua starea de sănătate a pacientului. Aceste probe pot include sânge, urină, salivă sau alte fluide corporale relevante. În mod obișnuit, pentru a recolta o probă de sânge, se utilizează o mică injecție la nivelul brațului, iar apoi se extrage o cantitate mică de sânge într-un recipient special. Analizele ulterioare vor oferi informații esențiale despre funcționarea organismului, ajutând la diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor medicale, precum și la elaborarea unui plan de tratament personalizat. Echipa noastră de profesioniști asigură un proces de recoltare sigur, precis și confortabil pentru fiecare pacient.

  1. Prevenție și Profilaxie

Unul dintre pilonii medicinei interne este prevenția și profilaxia. Ne străduim să educăm și să ghidăm pacienții în adoptarea unui stil de viață sănătos, oferind sfaturi personalizate privind alimentația, exercițiile fizice și alte aspecte legate de sănătate. Implementăm strategii de prevenție pentru a minimiza riscurile și a promova starea de sănătate pe termen lung.

La EXQ Clinic, ne angajăm să fim partenerii dumneavoastră de încredere în călătoria spre o sănătate optimă. Programați-vă la o consultație și lăsați-ne să vă ghidăm spre un stil de viață sănătos și îngrijirea de care aveți nevoie.

PROGRAMEAZĂ-TE AICI

medicina interna 6
medicina interna 7

Recenzii

EXQ Clinic

Ce spun clientii despre noi

EXQ Clinic
5.0
Based on 71 reviews
powered by Google
Mihai SzentesyMihai Szentesy
14:09 27 Jan 24
Doctorul Letiția Drăgan este de departe unul dintre cei mai buni stomatologi cu care m-am consultat și de la care am primit tratament.Extrem de informat, amabil, sincer, profesionist,Ea este simbolul a ceea ce reprezintă un medic adevărat.Abilitatea ei de a intra în legătură cu pacienții este, de asemenea, uimitoare.Este o excelentă comunicatoare, nicio întrebare nu este respinsă sau rămâne fără răspuns.Acesta este genul de medic care durează un timp pentru a găsi, dar căutarea merită. Eu și soția mea călătorim din Deva pentru a fi tratați de Dr Letiția Drăgan.Clinica EXQ este într-adevăr EXQUISITĂ! Combinând o atmosferă calmă cu cea mai recentă tehnologie, întreaga echipă a creat un loc în care pacienții primesc nivelul de îngrijire stomatologică de care au nevoie și merită.Mulțumesc clinica EXQ!
Claudiu TirnovanClaudiu Tirnovan
11:13 19 Jan 24
Recomand cu încredere! Servicii de calitate livrate de personal de excepție!
Bogdan DenesBogdan Denes
08:21 14 Dec 23
Cel mai bun din oraș!
Cristina TantarCristina Tantar
14:13 13 Dec 23
EXQCLINIC este o locație noua, moderna, cu locuri de parcare. Iar personalul te întâmpină mereu cu zâmbetul pe buze, dând dovadă de profesionalism in serviciile oferite.Recomand 🥰🤗
Cori PopaCori Popa
12:44 13 Dec 23
O super experiență! Fetițele mele au fost super încântate 🥰Recomand cu drag
Mihaela GinjuMihaela Ginju
15:40 06 Dec 23
Doamna doctor Letiția un medic de excelenta ,alături de întreaga echipa amabila !Servicii de calitate intr-o clinica ce -ti oferă o stare de bine ,în condiții perfecte!Recomand cu încredere !
BARTOS ALINA ROXANABARTOS ALINA ROXANA
09:15 17 Nov 23
Un cabinet modern si primitor, cu un personal amabil care iti vor pune zambetul pe buze atât la propriu cat și la figurat👄 care știu sa lucreze la cele mai inalte standarde – fără durere si fără compromisuri. Recomand cu mare drag!🫶🏻
Attila ColaciAttila Colaci
11:01 26 Sep 23
Pot sa spun ca a fost cea mai placuta vizita la dentist. Avand frica de doctori, m-am simtit foarte comod - dr. Letitia lucreaza foarte bine, fin si e atenta la fiecare detaliu in parte!
Marta LaslauMarta Laslau
07:02 14 Sep 23
O experiență foarte plăcută. Medicul a fost foarte explicit cu privire la procedura pe care am realizat-o, explicând la fiecare pas ce urmează să facem. A fost foarte implicat și m-a asigurat ca totul va decurge fără durere iar rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor.Cel mai important pentru mine a fost faptul că, doamna doctor a fost o persoană foarte prietenoasă care m-a făcut să mă simt foarte confortabil.Recomand cu multă căldură!
Dr. Laurențiu NistorDr. Laurențiu Nistor
17:23 09 Aug 23
Experiența în cadrul clinicii a fost una foarte plăcută. Serviciile oferite au fost peste așteptări! Am primit toate informațiile necesare cu privire la procedura de intervenție, iar medicul a făcut tot posibilul ca rezultatele să fie excelente!Recomand cu căldură!
js_loader
Call Now Button