Clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca

DETARTRAJ ȘI PROFILAXIE DENTARĂ

Igiena dentară completă

ZÂMBEȘTE LA CONTROALELE PERIODICE!

Detartraj, periaj profesional, airflow, fluorizare și evaluarea sănătății orale

În Clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca, medicii stomatologi pun accentulpe profilaxia dentară, respectiv pe prevenirea apariției afecțiunilor stomatologice, prin igienizarea dentară profesională și educația igienei orale

DETARTRAJ ȘI PROFILAXIE DENTARĂ CLUJ-NAPOCA

Ședința de detartraj cu ultrasunete în cadrul clinicii EXQ Clinic Cluj-Napoca îți oferă confortul maxim al rezultatelor eficiente. Un detartraj dentar la cele mai înalte standarde ale stomatologiei moderne este o procedură non-invazivă, rapidă și profilactică. Prin experiența și dedicarea medicilor noștri specialiști, procedeul de curățare profesională a danturii prin detartraj nu produce dureri și nu afectează structurile cavității orale. Detartrajul doar curăță în profunzime suprafețele dentare, gingivale și subgingivale.

Procedura de detartraj dentar este esențială pentru frumusețea și sănătatea dinților naturali, precum și a lucrărilor dentare. Aceasta reprezintă unica modalitate de îndepărtare a depozitelor de placă bacteriană și tartru, care se depun stratificat pe dinți și în jurul acestora, prin alimentație. Astfel, consumul de produse lipicioase și bogate în zaharuri va necesita o igienă orală mai atentă. Însă, indiferent de natura regimului alimentar, detartrajul este recomandat o dată la 6 luni, pentru a completa igiena dentară de la domiciliu.

Rolul preventiv al detartrajului dentar prin eliminarea plăcii bacteriene și a tartrului de pe suprafețele dentare, interdentare și subgingivale înlătură riscul apariției cariilor și a afecțiunilor dento-parodontale. Prin igienizarea cavității orale prin detartraj, dantura radiază de frumusețe și are un aspect sănătos, iar respirația e împrospătată. În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Cluj-Napoca, detartrajul dentar se realizează într-o ședință de profilaxie, cu o durată de 40-50 de minute, o dată la 6 luni, care cuprinde:

 • Detartraj cu ultrasunete
 • Periaj profesional/+ airflow
 • Fluorizare
 • Anamneză – evaluarea sănătății orale
 • Educație de igienă orală (personalizată)

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

grafic detartraj

PROFILAXIE DENTARĂ CLUJ-NAPOCA,

ȘEDINȚĂ O DATĂ LA 6 LUNI

Ședința de profilaxie dentară are rol de prevenție, respectiv de protecție a sănătății orale. Dinții și gingiile tale sunt expuse zilnic depunerilor de bacterii și de resturi alimentare – sub forma unor pelicule subțiri pe suprafețele dentare și interdentare, care în timp se mineralizează sub formă de placă bacteriană și tartru, chiar în cazul efectuării unei igiene orale optime. Detartrajul, periajul profesional și airflow-ul (curățarea și lustruirea dentară cu flux de aer) sunt singurele metode de igienizare profundă a danturii.

O ședință de profilaxie dentară îți va menține zâmbetul impecabil, cu încrederea de a zâmbi larg, fără rezerve. Dantura curată și îngrijită denotă întotdeauna o igienă personală atentă, din respect pentru tine și pentru interacțiunile tale sociale. Efectele pe termen lung ale ședinței de profilaxie dentară previn apariția cariilor profunde și a bolilor grave parodontale, prin diagnosticarea precoce a afecțiunilor. În plus, această procedură îți va fi recomandată și înaintea cazurilor complexe de tratament dentar.

Ședința de profilaxie în cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Cluj-Napoca include pachetul de igienizare completă cu detartraj, periaj profesional și airflow, la care se pot adăuga serviciile de fluorizare pe dinte sau pe arcadă. Toate procedurile de igienizare pot fi efectuate și separat, în funcție de alegerea ta:

 1. DETARTRAJ CU ULTRASUNETE

Procedură de îndepărtare a tartrului format pe dinți, sub forma unor depuneri cu aspect de ”piatră”

 1. PERIAJ PROFESIONAL

Manoperă ce elimină petele dentare și curăță profund spațiile interdentare greu accesibile

 1. AIRFLOW

Tehnică de lustruire a suprafețelor dentare cu flux de aer, combinat cu apă și bicarbonat de sodiu

 1. FLUORIZARE

Procedură prin care se aplică un gel cu fluor pe dantură, cu scopul de a remineraliza leziunile minore

 1. ANAMNEZĂ

Evaluarea stării se sănătate orală, prin investigarea întregii cavități, a dinților și a gingiilor

 1. DETERMINARE PLACĂ + INSTRUCTAJ DE PERIAJ

Îndrumări practice personalizate din partea medicului stomatolog, cu privire la efectuarea igienei orale

PROGRAMEAZĂ-TE AICI

DETARTRAJ DENTAR și profilaxie

Avantajele EXQ Clinic Cluj

 • Echipă medicală de medici stomatologi dedicați tratamentelor eficiente și fără durere;
 • Dotări ultramoderne cu cele mai noi tehnologii, proceduri și materiale stomatologice;
 • Ședință de detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și airflow în doar 40-50 de minute;
 • Tratamente stomatologice care protejează structurile dentare, gingivale și subgingivale;
 • Depistarea din timp a afecțiunilor cavității orale și evitarea urgențelor și a cazurilor grave;
 • Investiție rentabilă în pachetul ședinței de igienizare completă cu cele trei servicii incluse;
 • Asigurarea confortului maxim pe parcursul unor proceduri stomatologice non-invazive;
 • Întreținerea pe termen lung a esteticii unui zâmbet luminos și a sănătății cavității orale.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

DETARTRAJUL DENTAR CU ULTRASUNETE

Nu doare și nu necesită anestezie

Nu afectează smalțul dinților

Dinții nu devin mai sensibili

PAȘII ȘEDINȚEI DE PROFILAXIE

 1. Consultația de evaluare clinică a sănătății orale – diagnosticarea
 2. Evidențierea plăcii bacteriene printr-o soluție specială colorată
 3. Detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și airflow-ul
 4. Fluorizarea opțională, după igienizarea dentară completă
 5. Instructaj de periaj personalizat pe zonele predispuse la tartru
 6. Vizite periodice pentru repetarea ședințelor de profilaxie, o dată la 6 luni

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

poza periaj dinti

Recenzii

EXQ Clinic

Ce spun clientii despre noi

EXQ Clinic
5.0
Based on 71 reviews
powered by Google
Mihai SzentesyMihai Szentesy
14:09 27 Jan 24
Doctorul Letiția Drăgan este de departe unul dintre cei mai buni stomatologi cu care m-am consultat și de la care am primit tratament.Extrem de informat, amabil, sincer, profesionist,Ea este simbolul a ceea ce reprezintă un medic adevărat.Abilitatea ei de a intra în legătură cu pacienții este, de asemenea, uimitoare.Este o excelentă comunicatoare, nicio întrebare nu este respinsă sau rămâne fără răspuns.Acesta este genul de medic care durează un timp pentru a găsi, dar căutarea merită. Eu și soția mea călătorim din Deva pentru a fi tratați de Dr Letiția Drăgan.Clinica EXQ este într-adevăr EXQUISITĂ! Combinând o atmosferă calmă cu cea mai recentă tehnologie, întreaga echipă a creat un loc în care pacienții primesc nivelul de îngrijire stomatologică de care au nevoie și merită.Mulțumesc clinica EXQ!
Claudiu TirnovanClaudiu Tirnovan
11:13 19 Jan 24
Recomand cu încredere! Servicii de calitate livrate de personal de excepție!
Bogdan DenesBogdan Denes
08:21 14 Dec 23
Cel mai bun din oraș!
Cristina TantarCristina Tantar
14:13 13 Dec 23
EXQCLINIC este o locație noua, moderna, cu locuri de parcare. Iar personalul te întâmpină mereu cu zâmbetul pe buze, dând dovadă de profesionalism in serviciile oferite.Recomand 🥰🤗
Cori PopaCori Popa
12:44 13 Dec 23
O super experiență! Fetițele mele au fost super încântate 🥰Recomand cu drag
Mihaela GinjuMihaela Ginju
15:40 06 Dec 23
Doamna doctor Letiția un medic de excelenta ,alături de întreaga echipa amabila !Servicii de calitate intr-o clinica ce -ti oferă o stare de bine ,în condiții perfecte!Recomand cu încredere !
BARTOS ALINA ROXANABARTOS ALINA ROXANA
09:15 17 Nov 23
Un cabinet modern si primitor, cu un personal amabil care iti vor pune zambetul pe buze atât la propriu cat și la figurat👄 care știu sa lucreze la cele mai inalte standarde – fără durere si fără compromisuri. Recomand cu mare drag!🫶🏻
Attila ColaciAttila Colaci
11:01 26 Sep 23
Pot sa spun ca a fost cea mai placuta vizita la dentist. Avand frica de doctori, m-am simtit foarte comod - dr. Letitia lucreaza foarte bine, fin si e atenta la fiecare detaliu in parte!
Marta LaslauMarta Laslau
07:02 14 Sep 23
O experiență foarte plăcută. Medicul a fost foarte explicit cu privire la procedura pe care am realizat-o, explicând la fiecare pas ce urmează să facem. A fost foarte implicat și m-a asigurat ca totul va decurge fără durere iar rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor.Cel mai important pentru mine a fost faptul că, doamna doctor a fost o persoană foarte prietenoasă care m-a făcut să mă simt foarte confortabil.Recomand cu multă căldură!
Dr. Laurențiu NistorDr. Laurențiu Nistor
17:23 09 Aug 23
Experiența în cadrul clinicii a fost una foarte plăcută. Serviciile oferite au fost peste așteptări! Am primit toate informațiile necesare cu privire la procedura de intervenție, iar medicul a făcut tot posibilul ca rezultatele să fie excelente!Recomand cu căldură!
js_loader
Call Now Button