Clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca
STOMATOLOGIE PENTRU COPII
Curajoși și cu dinți frumoși!
ZÂMBETUL COPIILOR ESTE CEL MAI PREȚIOS!
Stomatologie pediatrică – pedodonție, prevenirea și tratarea dinților la copii
În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Clinic Cluj-Napoca, medicii specialiști pedodonți sunt special pregătiți pentru nevoile bebelușilor, copiilor și adolescenților, într-un cadru care le înțelege și le respectă dezvoltarea naturală.
EXQ CLINIC, STOMATOLOGIE COPII CLUJ-NAPOCA
Serviciile de stomatologie pentru copii la Clinica EXQ Cluj-Napoca respectă standardele europene și internaționale de calitate ale pedodonției actuale. Medicii noștri pedodonți și-au construit o carieră în jurul dragostei pentru copii și a preocupării pentru sănătatea lor orală. Îndrăgim copiii și le creăm un spațiu sigur, în care performanța stomatologică să fie eficientizată la maxim. Onorăm și susținem rolul pe care îl au primele experiențe în cabinetul stomatologic în atitudinea viitoare a copiilor față de dentist.
Ghidați de aceste principii, tratăm copiii ținând cont de integralitatea lor. Relația medic-pacient e valorificată continuu pe baza încrederii și a atitudinii jucăușe, la calitatea premium EXQ Clinic Cluj. În cabinet nu e loc de frică sau de durere, deoarece protejăm copiii de stresul unei asocieri negative. Dacă învață de mici că vizita la stomatolog este o experiență firească și necesară, lipsită de suferință, toți copiii rămân cooperanți și prietenoși. Iar această atitudine le oferă o dantură impecabilă pe viață!
Sănătatea dentară și orală a fiecărui copil se cere îngrijită de la apariția primului dinte de lapte. Atunci este momentul în care educația stomatologică a părinților devine esențială. Igiena orală a bebelușilor le menține cavitatea orală curată și sănătoasă, chiar înaintea erupției primilor dinți de lapte. Gingiile, obrajii și limba se igienizează cu ajutorul unui tifon steril umezit ca degetar al mamei, pentru a menține gurița curată după fiecare masă. La apariția primului dinte, se va trece la degetarul special stomatologic.
STOMATOLOGIA PENTRU COPII,
PRIMA VIZITĂ LA DENTIST
Prima vizită în cabinetul stomatologic a copilului trebuie programată la apariția primului dinte de lapte. Spre surprinderea multor părinți, copiii se simt foarte bine în interacțiunea cu medicul stomatolog. Este momentul în care se creează o legătură specială, prin care copilul mic se obișnuiește cu mediul și cu întregul proces de investigare stomatologică. Beneficiile primei vizite se extind din aria prevenției anomaliilor dentare în cea a educației părinților, pentru o igienă corespunzătoare a micuțului pacient.
ERUPȚIA DINȚILOR DE LAPTE
Definiție și evoluție
Dinții de lapte sunt dinți temporari care încep să erupă în jurul vârstei de 6-7 luni a bebelușilor. Aceasta este o medie, însă există și cazuri în care erupția să se declanșeze mult mai devreme sau mult mai târziu. Din totalul celor 20 de dinți de lapte, aceștia vor erupe treptat până la vârsta de 3 ani, singular sau concomitent. În tot acest timp, medicul pedodont EXQ Clinic te va sprijini cu sfaturi și soluții de eliminare a durerii, pentru a ușura confortul micuțului în momentele tensionate de erupție dentară.
IGIENA ORALĂ LA COPII
Dinți curați și sănătoși
Igiena orală a copiilor le protejează dinții și gingiile de apariția unor afecțiuni dentare, prevenind astfel dezvoltarea defectuoasă a danturii. La apariția primului dinte de lapte, îți recomandăm să te prezinți cu bebelușul în cabinetele EXQ Clinic Cluj-Napoca pentru a face cunoștință cu medicul pedodont. Acesta te va educa cu privire la periajul corect al danturii bebelușului tău, tipurile de periuțe de dinți și pastele de dinți adecvate vârstei. De asemenea, te sfătuim să respecți controalele stomatologice o dată la 6 luni.
- După erupția primului dinte de lapte, de la vârsta de 6 luni se va folosi o periuță de dinți specială sub forma unui degetar din silicon hipoalergenic moale.
- După erupția mai multor dinți de lapte, periuța-degetar va fi înlocuită cu o periuță de dinți cu peri foarte moi, manuală sau sonică, dedicată copiilor.
- Pasta de dinți pentru copii merită toată atenția ta, pentru o variantă cât mai naturală, fără fluor și alte produse sintetice, creată pentru ei în diferite arome.
Practicarea unei igiene orale corecte la copii le masează sănătos gingiile și le protejează dinții de apariția tartrului și a cariilor. Beneficiile se vor extinde peste timp, în reflexe și atitudini pentru o viață sănătoasă.
STOMATOLOGIE PEDIATRICĂ CLUJ-NAPOCA
Avantajele EXQ Clinic
- Echipă medicală de stomatologi care îndrăgesc copiii, specializați în pedodonție;
- Experiență remarcabilă în interacțiunea cu bebelușii, copiii și adolescenții;
- Dotări ultramoderne cu ultimele tehnologii dentare și proceduri stomatologice;
- Cabinete prietenoase și sigure, în care confortul total al copiilor este prioritar;
- Sănătatea dentară și orală a copilului tău, indiferent de vârstă și de probleme;
- Frumusețea dinților copilului, prin diagnosticarea și tratarea dentară timpurie;
- Educație dentară pentru o igienă orală optimă, în concordanță cu vârsta copilului;
- Cultivarea unei relații firești și de încredere cu toate serviciile stomatologice;
- Dezvoltarea sănătoasă a copilului tău, încrezător și cu un zâmbet impecabil.
TRATAMENTE STOMATOLOGICE PEDIATRICE
CLINICA STOMATOLOGICĂ EXQ CLINIC
AFTELE
Aftele bucale la copii sunt leziuni albe sau gălbui, prezente sub forma unor răni mici și a unor bubițe înconjurate de țesut inflamat, care apar pe limbă, cerul gurii, interiorul buzei sau al obrajilor. Acestea sunt afecțiuni comune în rândul copiilor, dar care merită toată atenția părinților deoarece sunt foarte dureroase și afectează alimentarea. Medicul pedodont vă va ajuta cu cele mai bune sfaturi de îngrijire a aftelor bucale (pentru a ameliora simptomele) și va identifica cauzele (pentru a le preveni recidiva).
CARIILE
Cariile sunt cele mai des întâlnite afecțiuni dentare în rândul copiilor. Fie că vorbim de cariile dinților de lapte sau ale celor definitivi, copiii sunt expuși riscurilor de apariție și de dezvoltare rapidă a cariilor datorită alimentației nesănătoase, bogată în zaharuri, și a igienei orale precare, în special în cazul înghesuirilor dentare. Apariția unei pete pe dinte,– de culoare maronie, gălbuie sau chiar albă, trebuie investigată de către medicul stomatolog și supusă tratamentului corespunzător, pentru a evita infecția.
GINGIVITA
Gingivita este o afecțiune infecțioasă care se manifestă prin sângerări și inflamații ale gingiei copilului. Infecția este cauzată îndeosebi de o igienă orală necorespunzătoare. Însă, controlul periodic stomatologic o dată la 6 luni va preveni problemele dentare și gingivale ale copilului. Contrar, când cavitatea orală nu este igienizată corect, acumularea de bacterii pe dinți va duce la depuneri de tartru dentar și subgingival. Acesta irită gingiile, cauzând apariția simptomelor de gingivită și halitoză (respirație urât mirositoare).
ABCESUL DENTAR
Abcesul dentar este o infecție bacteriană a dintelui, care apare la baza acestuia, la nivelul gingiei și/sau a obrazului. Cauzele abcesului dentar la copii sunt legate de problema igienei orale și a alimentației necorespunzătoare, care determină apariția cariilor și a infecțiilor pulpei dentare. Periajul dentar efectuat corect – de 2 ori pe zi, dimineața și seara înainte de culcare, completat de cel profesional din cabinetul stomatologic, sunt absolut necesare pentru sănătatea orală a copiilor de toate vârstele.
ÎNGHESUIRILE DENTARE
Înghesuirile dentare sunt datorate creșterii inadecvate a dinților sau a modificării alinierii acestora pe fondul unor obiceiuri nesănătoase, cum e sugerea degetului mare. Alături de îndepărtarea atitudinilor care favorizează strâmbarea dinților, aparatele dentare pentru copii corectează poziția și alinierea acestora. Înghesuirile dentare împiedică efectuarea igienei dentare complete, ducând la riscul apariției cariilor dentare. Acestea deformează mușcătura și vorbirea clară, afectând imaginea de sine a copiilor.
PAȘII TRATAMENTULUI STOMATOLOGIC PENTRU COPII
- Consultația de evaluare a dezvoltării optime a dentiției copilului
- Investigațiile suplimentare necesare în cazul anomaliilor dentare
- Prezentarea planului de tratament dentar și realizarea acestuia
- Educarea părinților și a copiilor pentru igienizarea dentară corectă
- Vizite periodice de control în cabinetul stomatologic, o dată la 6 luni
Recenzii
EXQ Clinic
Ce spun clientii despre noi