Clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca

PARODONTOLOGIE CLUJ

Tratamentul parodontozei

TRATEAZĂ-ȚI AFECȚIUNILE GINGIVALE!

Gingivita, parodontoza superficială și parodontoza profundă

EXQ Clinic este clinica stomatologică din Cluj-Napoca care îți tratează problemele gingivale cu cele mai noi tehnologii digitale ale stomatologiei moderne, grație experienței echipei noastre interdisciplinare, pasionată de cele mai eficiente tratamente ale bolii parodontale.

EXQ CLINIC, PARODONTOLOGIE CLUJ-NAPOCA

Parodontologia este acea ramură a medicinei dentare care are ca obiect diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor gingivale ale bolii parodontale – gingivita și parodontoza. Boala parodontală poate evolua în stadiul de parodontoză la orice vârstă, deși este asociată în mod eronat vârstei a treia. Aceasta debutează cu inflamații și sângerări gingivale, simptome specifice gingivitei, și culminează cu pierderea dinților în parodontoza avansată. Principala cauză a bolii parodontale este nerespectarea igienei orale adecvate.

Gingivita este o afecțiune dentară comună, complet tratabilă, care reprezintă primul stadiu al bolii parodontale. În lipsa igienizării dentare corecte, personală (de 2 ori pe zi) și profesională (o dată la 6 luni), placa bacteriană și tartrul se sedimentează pe suprafețele dentare, supra și subgingivale. Apar inflamațiile și sângerările gingiilor și ale țesuturilor moi din jurul dinților, asociate de cele mai multe ori cu dureri ușoare și halitoză (respirația urât mirositoare). Gingivita este o afecțiune 100% reversibilă.

Parodontoza sau paradontoza, cum este cunoscută în simțul comun, este următorul stadiu al gingivitei netratate. Parodontita, termenul medical al bolii, afectează pe termen lung parodonțiul, respectiv aparatul format din osul parodontal, gingie și ligamentele parodontale, cu rol de învelire și de susținere a dintelui. Este o afecțiune stomatologică care necesită o abordare terapeutică constantă, în lipsa căreia avansează în formele grave ale bolii, cu riscul pierderii dinților. Parodontoza poate fi stopată, dar este ireversibilă.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

grafic parodontologie

ZÂMBETUL PERFECT ESTE ORIGINAL ȘI IMPECABIL

Deteriorarea și chiar pierderea dinților nu mai constituie un impediment în calea sănătății orale optime. Estetica dentară impecabilă – cu dinți frumoși, corect aliniați și de un alb imaculat, este acum noul standard al stomatologiei moderne. Dinții de porțelan, reprezentați de coroane și fațete dentare ceramice, sunt opțiunea premium de restaurare dentară pentru dinții rupți, ciobiți sau lipsă. Proprietățile lor de înaltă estetică și rezistență au revoluționat calitatea lucrărilor dentare fixe personalizate.

În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Cluj-Napoca, atenția medicilor noștri specialiști în Protetică și Estetică Dentară este orientată spre redobândirea unei sănătăți orale cu aspect ireproșabil. Deoarece, înainte de toate, un dinte frumos este în esență un dinte sănătos. Noile tratamente performante ale stomatologiei moderne oferă rezultate previzibile, eficiente și de durată, fără dureri și fără disconfort. Într-un cadru relaxant și ultramodern, îți onorăm încrederea de a-ți reda zâmbetul la care ai visat mereu.

PROGRAMEAZĂ-TE AICI

SĂNĂTATEA DINȚILOR ȘI A GINGIILOR ESTE ESENȚIALĂ

TRATAMENT PARODONTOZĂ CLUJ

Care sunt simptomele?

În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Cluj-Napoca, grija medicilor stomatologi este de a identifica din timp semnele de boală parodontală, pentru a te îndruma spre tratamentul medicilor parodontologi:

 • Inflamarea țesuturilor gingivale, însoțită adesea de o ușoară durere;
 • Sângerarea gingivală în timpul mesei, la periaj sau la ața dentară;
 • Aspectul de gingii intens înroșite și tumefiate, umflate și moi;
 • Apariția halitozei, respirația urât mirositoare, chiar și la copii;
 • Mobilitatea dentară – dinții încep să se miște orizontal și vertical;
 • Delimitarea unor spații ca triunghiuri negre inestetice între dinți;
 • Retracția gingivală – gingiile se retrag de pe suprafețele dinților;
 • Dinții par mai lungi, datorită expunerii rădăcinilor fără gingii;
 • Migrarea dinților – deplasarea acestora pe arcadele dentare;
 • Durerea la masticație – în timpul mestecării alimentelor;
 • Sensibilitate la temperaturi extreme, de cald sau de rece;
 • Cangrene, infecții și secreții ale țesuturilor gingivale;
 • Pungi parodontale (“buzunare” între dinți și gingii).

PROGRAMEAZĂ-TE AICI

  CAUZELE PARODONTOZEI

  Cauzele principale asociate parodontozei sunt legate de evoluția stadiilor bolii parodontale și de seriozitatea acordată intervenției de specialitate. O multitudine de factori pot determina apariția bolii parodontale, de la predispoziția genetică la diferite condiții medicale care slăbesc sistemul imunitar și chiar simpla carență de vitamina C. Însă, cu o igienă orală corectă și respectarea controalelor stomatologice periodice o dată la 6 luni, stadiile incipiente ale gingivitei pot fi tratate și controlate.

  Cu toate acestea, amintim cele mai comune cauze ale parodontozei:

  • Igiena orală deficitară;
  • Alimentația nesănătoasă;
  • O serie de medicamente;
  • Dereglările hormonale;
  • Bolile sistemice;
  • Factorii genetici;
  • Stresul cronic;
  • Fumatul.

  IGIENA ORALĂ CORECTĂ

  Împiedică formarea plăcii bacteriene

  1. Igienizarea orală personală

  De două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare (ideal după fiecare masă principală). Include periajul corespunzător tipului de perie de dinți aleasă (manuală sau electrică), folosirea aței dentare, a periuței interdentare sau a dușului bucal, precum și a apei de gură.

  1. Igienizarea orală profesională

  De două ori pe an, o dată la 6 luni, în cabinetul stomatologic. Ședința de profilaxie dentară în cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Cluj-Napoca include pachetul de igienizare profesională completă cu detartraj, periaj profesional și airflow (fluorizare opțională).

  PROGRAMEAZĂ-TE AICI

   

  DIAGNOSTIC PARODONTOZĂ

  Investigații, stadii și evoluție

  Diagnosticul parodontozei este pus de către medicul specialist parodontolog, în urma unui consult stomatologic. Indiferent de simptomele manifestate, te asigurăm că nu e niciodată prea târziu pentru a identifica soluțiile potrivite pentru restaurarea sănătății tale orale. Întâi, medicul îți va evalua sănătatea cavității orale, identificând afecțiunile și zonele vulnerabile. Apoi, va măsura gradul de profunzime al plăcii bacteriene, al tartrului și al pungilor parodontale, pentru a clasifica stadiul bolii parodontale.

  Pentru stabilirea diagnosticului, în funcție de istoricul tău medical, este posibil să ți se solicite efectuarea unor investigații medicale suplimentare (analize de sânge, radiografii sau imagistică medicală). Diagnosticul parodontozei urmează evoluția a trei stadii ale bolii parodontale: gingivita (stadiu incipient, complet tratabil), parodontoza superficială (ireversibilă) și parodontoza profundă (stadiul grav și cu variate complicații, ireversibil). Tratamentul parodontozei este personalizat și stopează evoluția bolii.

  diagnosticare parodontoza

  ETAPE DE TRATAMENT PENTRU PARODONTOZĂ

  Tehnologii digitale moderne, lipsite de durere

  Tratamentul gingivitei

  Gingivita se tratează prin intermediul unei ședințe de igienizare dentară în cabinet, care cuprinde detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și airflow-ul. Prin această procedură se elimină placa bacteriană și tartrul, care au format depuneri dentare și interdentare, supra și subgingivale. În funcție de stadiul avansat al gingivitei, medicul poate interveni și pe curățarea (netezirea) rădăcinilor afectate, printr-o metodă terapeutică numită planare radiculară. Tratamentul gingivitei este lipsit de durere.

  Tratamentul parodontitei (parodontozei)

  Tratamentul parodontozei este mult mai complex decât cel al gingivitei, deoarece implică curățarea pungilor parodontale, acele șanțuri formate între dinte și gingie, pe fondul retracției gingivale și a afectării țesuturilor dure și moi. Inițial, medicul va măsura profunzimea acestor spații, prin procedura de parodontometrie, care stabilește adâncimea buzunarului și gradul de mobilitate al fiecărui dinte afectat. Ședința de igienizare profesională cu detartraj, periaj și airflow va trata stadiul incipient al parodontozei.

  În etapa parodontozei profunde, tratarea osului afectat și a pungilor parodontale se realizează prin intervenții chirurgicale menite să curețe, să sterilizeze și să regenereze zonele deteriorate și infectate. Tehnologia de ultimă generație facilitează tratamentele eficiente și lipsite de durere, cu ajutorul laserului și a tehnicilor minim-invazive. Operația cu lambou reduce pungile parodontale prin dezlipirea țesutului gingival de pe dinte, prin mici incizii sub anestezie, pentru curățarea rădăcinii astfel expuse.

  În cazurile avansate, când țesuturile parodonțiului sunt prea afectate, unica soluție de restaurare a sănătății orale poate fi extracția dentară și înlocuirea dintelui cu un implant dentar. Alte proceduri chirurgicale vor completa tratamentul parodontozei profunde prin grefe de țesuturi gingivale și de os, cu ajutorul procedurilor de adiție naturală sau sintetică. Fiecare stadiu al parodontozei este tratat personalizat, în acord cu istoricul tău medical, stilul personal de viață și disponibilitățile de care dispui.

  PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

  Recenzii

  EXQ Clinic

  Ce spun clientii despre noi

  EXQ Clinic
  5.0
  Based on 71 reviews
  powered by Google
  Mihai SzentesyMihai Szentesy
  14:09 27 Jan 24
  Doctorul Letiția Drăgan este de departe unul dintre cei mai buni stomatologi cu care m-am consultat și de la care am primit tratament.Extrem de informat, amabil, sincer, profesionist,Ea este simbolul a ceea ce reprezintă un medic adevărat.Abilitatea ei de a intra în legătură cu pacienții este, de asemenea, uimitoare.Este o excelentă comunicatoare, nicio întrebare nu este respinsă sau rămâne fără răspuns.Acesta este genul de medic care durează un timp pentru a găsi, dar căutarea merită. Eu și soția mea călătorim din Deva pentru a fi tratați de Dr Letiția Drăgan.Clinica EXQ este într-adevăr EXQUISITĂ! Combinând o atmosferă calmă cu cea mai recentă tehnologie, întreaga echipă a creat un loc în care pacienții primesc nivelul de îngrijire stomatologică de care au nevoie și merită.Mulțumesc clinica EXQ!
  Claudiu TirnovanClaudiu Tirnovan
  11:13 19 Jan 24
  Recomand cu încredere! Servicii de calitate livrate de personal de excepție!
  Bogdan DenesBogdan Denes
  08:21 14 Dec 23
  Cel mai bun din oraș!
  Cristina TantarCristina Tantar
  14:13 13 Dec 23
  EXQCLINIC este o locație noua, moderna, cu locuri de parcare. Iar personalul te întâmpină mereu cu zâmbetul pe buze, dând dovadă de profesionalism in serviciile oferite.Recomand 🥰🤗
  Cori PopaCori Popa
  12:44 13 Dec 23
  O super experiență! Fetițele mele au fost super încântate 🥰Recomand cu drag
  Mihaela GinjuMihaela Ginju
  15:40 06 Dec 23
  Doamna doctor Letiția un medic de excelenta ,alături de întreaga echipa amabila !Servicii de calitate intr-o clinica ce -ti oferă o stare de bine ,în condiții perfecte!Recomand cu încredere !
  BARTOS ALINA ROXANABARTOS ALINA ROXANA
  09:15 17 Nov 23
  Un cabinet modern si primitor, cu un personal amabil care iti vor pune zambetul pe buze atât la propriu cat și la figurat👄 care știu sa lucreze la cele mai inalte standarde – fără durere si fără compromisuri. Recomand cu mare drag!🫶🏻
  Attila ColaciAttila Colaci
  11:01 26 Sep 23
  Pot sa spun ca a fost cea mai placuta vizita la dentist. Avand frica de doctori, m-am simtit foarte comod - dr. Letitia lucreaza foarte bine, fin si e atenta la fiecare detaliu in parte!
  Marta LaslauMarta Laslau
  07:02 14 Sep 23
  O experiență foarte plăcută. Medicul a fost foarte explicit cu privire la procedura pe care am realizat-o, explicând la fiecare pas ce urmează să facem. A fost foarte implicat și m-a asigurat ca totul va decurge fără durere iar rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor.Cel mai important pentru mine a fost faptul că, doamna doctor a fost o persoană foarte prietenoasă care m-a făcut să mă simt foarte confortabil.Recomand cu multă căldură!
  Dr. Laurențiu NistorDr. Laurențiu Nistor
  17:23 09 Aug 23
  Experiența în cadrul clinicii a fost una foarte plăcută. Serviciile oferite au fost peste așteptări! Am primit toate informațiile necesare cu privire la procedura de intervenție, iar medicul a făcut tot posibilul ca rezultatele să fie excelente!Recomand cu căldură!
  js_loader
  Call Now Button