Clinica Stomatologică EXQ Clinic Cluj-Napoca

STOMATOLOGIE PENTRU COPII

Curajoși și cu dinți frumoși!

ZÂMBETUL COPIILOR ESTE CEL MAI PREȚIOS!

Stomatologie pediatrică – pedodonție, prevenirea și tratarea dinților la copii

În cadrul Clinicii Stomatologice EXQ Clinic Cluj-Napoca, medicii specialiști pedodonți sunt special pregătiți pentru nevoile bebelușilor, copiilor și adolescenților, într-un cadru care le înțelege și le respectă dezvoltarea naturală.

EXQ CLINIC, STOMATOLOGIE COPII CLUJ-NAPOCA

Serviciile de stomatologie pentru copii la Clinica EXQ Cluj-Napoca respectă standardele europene și internaționale de calitate ale pedodonției actuale. Medicii noștri pedodonți și-au construit o carieră în jurul dragostei pentru copii și a preocupării pentru sănătatea lor orală. Îndrăgim copiii și le creăm un spațiu sigur, în care performanța stomatologică să fie eficientizată la maxim. Onorăm și susținem rolul pe care îl au primele experiențe în cabinetul stomatologic în atitudinea viitoare a copiilor față de dentist.

Ghidați de aceste principii, tratăm copiii ținând cont de integralitatea lor. Relația medic-pacient e valorificată continuu pe baza încrederii și a atitudinii jucăușe, la calitatea premium EXQ Clinic Cluj. În cabinet nu e loc de frică sau de durere, deoarece protejăm copiii de stresul unei asocieri negative. Dacă învață de mici că vizita la stomatolog este o experiență firească și necesară, lipsită de suferință, toți copiii rămân cooperanți și prietenoși. Iar această atitudine le oferă o dantură impecabilă pe viață!

Sănătatea dentară și orală a fiecărui copil se cere îngrijită de la apariția primului dinte de lapte. Atunci este momentul în care educația stomatologică a părinților devine esențială. Igiena orală a bebelușilor le menține cavitatea orală curată și sănătoasă, chiar înaintea erupției primilor dinți de lapte. Gingiile, obrajii și limba se igienizează cu ajutorul unui tifon steril umezit ca degetar al mamei, pentru a menține gurița curată după fiecare masă. La apariția primului dinte, se va trece la degetarul special stomatologic.

PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

stomatologie copii

STOMATOLOGIA PENTRU COPII,

PRIMA VIZITĂ LA DENTIST

Prima vizită în cabinetul stomatologic a copilului trebuie programată la apariția primului dinte de lapte. Spre surprinderea multor părinți, copiii se simt foarte bine în interacțiunea cu medicul stomatolog. Este momentul în care se creează o legătură specială, prin care copilul mic se obișnuiește cu mediul și cu întregul proces de investigare stomatologică. Beneficiile primei vizite se extind din aria prevenției anomaliilor dentare în cea a educației părinților, pentru o igienă corespunzătoare a micuțului pacient.

PROGRAMEAZĂ-TE AICI 

 

ERUPȚIA DINȚILOR DE LAPTE

Definiție și evoluție

Dinții de lapte sunt dinți temporari care încep să erupă în jurul vârstei de 6-7 luni a bebelușilor. Aceasta este o medie, însă există și cazuri în care erupția să se declanșeze mult mai devreme sau mult mai târziu. Din totalul celor 20 de dinți de lapte, aceștia vor erupe treptat până la vârsta de 3 ani, singular sau concomitent. În tot acest timp, medicul pedodont EXQ Clinic te va sprijini cu sfaturi și soluții de eliminare a durerii, pentru a ușura confortul micuțului în momentele tensionate de erupție dentară.

SOLICITĂ O CONSULTAȚIE

  IGIENA ORALĂ LA COPII

  Dinți curați și sănătoși

  Igiena orală a copiilor le protejează dinții și gingiile de apariția unor afecțiuni dentare, prevenind astfel dezvoltarea defectuoasă a danturii. La apariția primului dinte de lapte, îți recomandăm să te prezinți cu bebelușul în cabinetele EXQ Clinic Cluj-Napoca pentru a face cunoștință cu medicul pedodont. Acesta te va educa cu privire la periajul corect al danturii bebelușului tău, tipurile de periuțe de dinți și pastele de dinți adecvate vârstei. De asemenea, te sfătuim să respecți controalele stomatologice o dată la 6 luni.

  • După erupția primului dinte de lapte, de la vârsta de 6 luni se va folosi o periuță de dinți specială sub forma unui degetar din silicon hipoalergenic moale.
  • După erupția mai multor dinți de lapte, periuța-degetar va fi înlocuită cu o periuță de dinți cu peri foarte moi, manuală sau sonică, dedicată copiilor.
  • Pasta de dinți pentru copii merită toată atenția ta, pentru o variantă cât mai naturală, fără fluor și alte produse sintetice, creată pentru ei în diferite arome.

  Practicarea unei igiene orale corecte la copii le masează sănătos gingiile și le protejează dinții de apariția tartrului și a cariilor. Beneficiile se vor extinde peste timp, în reflexe și atitudini pentru o viață sănătoasă.

  stomatologie copii

   STOMATOLOGIE PEDIATRICĂ CLUJ-NAPOCA

  Avantajele EXQ Clinic

  • Echipă medicală de stomatologi care îndrăgesc copiii, specializați în pedodonție;
  • Experiență remarcabilă în interacțiunea cu bebelușii, copiii și adolescenții;
  • Dotări ultramoderne cu ultimele tehnologii dentare și proceduri stomatologice;
  • Cabinete prietenoase și sigure, în care confortul total al copiilor este prioritar;
  • Sănătatea dentară și orală a copilului tău, indiferent de vârstă și de probleme;
  • Frumusețea dinților copilului, prin diagnosticarea și tratarea dentară timpurie;
  • Educație dentară pentru o igienă orală optimă, în concordanță cu vârsta copilului;
  • Cultivarea unei relații firești și de încredere cu toate serviciile stomatologice;
  • Dezvoltarea sănătoasă a copilului tău, încrezător și cu un zâmbet impecabil.

  PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE

   

  TRATAMENTE STOMATOLOGICE PEDIATRICE

  CLINICA STOMATOLOGICĂ EXQ CLINIC

  AFTELE

  Aftele bucale la copii sunt leziuni albe sau gălbui, prezente sub forma unor răni mici și a unor bubițe înconjurate de țesut inflamat, care apar pe limbă, cerul gurii, interiorul buzei sau al obrajilor. Acestea sunt afecțiuni comune în rândul copiilor, dar care merită toată atenția părinților deoarece sunt foarte dureroase și afectează alimentarea. Medicul pedodont vă va ajuta cu cele mai bune sfaturi de îngrijire a aftelor bucale (pentru a ameliora simptomele) și va identifica cauzele (pentru a le preveni recidiva).

  CARIILE

  Cariile sunt cele mai des întâlnite afecțiuni dentare în rândul copiilor. Fie că vorbim de cariile dinților de lapte sau ale celor definitivi, copiii sunt expuși riscurilor de apariție și de dezvoltare rapidă a cariilor datorită alimentației nesănătoase, bogată în zaharuri, și a igienei orale precare, în special în cazul înghesuirilor dentare. Apariția unei pete pe dinte,– de culoare maronie, gălbuie sau chiar albă, trebuie investigată de către medicul stomatolog și supusă tratamentului corespunzător, pentru a evita infecția.

  GINGIVITA

  Gingivita este o afecțiune infecțioasă care se manifestă prin sângerări și inflamații ale gingiei copilului. Infecția este cauzată îndeosebi de o igienă orală necorespunzătoare. Însă, controlul periodic stomatologic o dată la 6 luni va preveni problemele dentare și gingivale ale copilului. Contrar, când cavitatea orală nu este igienizată corect, acumularea de bacterii pe dinți va duce la depuneri de tartru dentar și subgingival. Acesta irită gingiile, cauzând apariția simptomelor de gingivită și halitoză (respirație urât mirositoare).

  ABCESUL DENTAR

  Abcesul dentar este o infecție bacteriană a dintelui, care apare la baza acestuia, la nivelul gingiei și/sau a obrazului. Cauzele abcesului dentar la copii sunt legate de problema igienei orale și a alimentației necorespunzătoare, care determină apariția cariilor și a infecțiilor pulpei dentare. Periajul dentar efectuat corect – de 2 ori pe zi, dimineața și seara înainte de culcare, completat de cel profesional din cabinetul stomatologic, sunt absolut necesare pentru sănătatea orală a copiilor de toate vârstele.

  ÎNGHESUIRILE DENTARE

  Înghesuirile dentare sunt datorate creșterii inadecvate a dinților sau a modificării alinierii acestora pe fondul unor obiceiuri nesănătoase, cum e sugerea degetului mare. Alături de îndepărtarea atitudinilor care favorizează strâmbarea dinților, aparatele dentare pentru copii corectează poziția și alinierea acestora. Înghesuirile dentare împiedică efectuarea igienei dentare complete, ducând la riscul apariției cariilor dentare. Acestea deformează mușcătura și vorbirea clară, afectând imaginea de sine a copiilor.

  PROGRAMEAZĂ-TE AICI

   

  PAȘII TRATAMENTULUI STOMATOLOGIC PENTRU COPII

  1. Consultația de evaluare a dezvoltării optime a dentiției copilului
  2. Investigațiile suplimentare necesare în cazul anomaliilor dentare
  3. Prezentarea planului de tratament dentar și realizarea acestuia
  4. Educarea părinților și a copiilor pentru igienizarea dentară corectă
  5. Vizite periodice de control în cabinetul stomatologic, o dată la 6 luni

  PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

  Recenzii

  EXQ Clinic

  Ce spun clientii despre noi

  EXQ Clinic
  5.0
  Based on 71 reviews
  powered by Google
  Mihai SzentesyMihai Szentesy
  14:09 27 Jan 24
  Doctorul Letiția Drăgan este de departe unul dintre cei mai buni stomatologi cu care m-am consultat și de la care am primit tratament.Extrem de informat, amabil, sincer, profesionist,Ea este simbolul a ceea ce reprezintă un medic adevărat.Abilitatea ei de a intra în legătură cu pacienții este, de asemenea, uimitoare.Este o excelentă comunicatoare, nicio întrebare nu este respinsă sau rămâne fără răspuns.Acesta este genul de medic care durează un timp pentru a găsi, dar căutarea merită. Eu și soția mea călătorim din Deva pentru a fi tratați de Dr Letiția Drăgan.Clinica EXQ este într-adevăr EXQUISITĂ! Combinând o atmosferă calmă cu cea mai recentă tehnologie, întreaga echipă a creat un loc în care pacienții primesc nivelul de îngrijire stomatologică de care au nevoie și merită.Mulțumesc clinica EXQ!
  Claudiu TirnovanClaudiu Tirnovan
  11:13 19 Jan 24
  Recomand cu încredere! Servicii de calitate livrate de personal de excepție!
  Bogdan DenesBogdan Denes
  08:21 14 Dec 23
  Cel mai bun din oraș!
  Cristina TantarCristina Tantar
  14:13 13 Dec 23
  EXQCLINIC este o locație noua, moderna, cu locuri de parcare. Iar personalul te întâmpină mereu cu zâmbetul pe buze, dând dovadă de profesionalism in serviciile oferite.Recomand 🥰🤗
  Cori PopaCori Popa
  12:44 13 Dec 23
  O super experiență! Fetițele mele au fost super încântate 🥰Recomand cu drag
  Mihaela GinjuMihaela Ginju
  15:40 06 Dec 23
  Doamna doctor Letiția un medic de excelenta ,alături de întreaga echipa amabila !Servicii de calitate intr-o clinica ce -ti oferă o stare de bine ,în condiții perfecte!Recomand cu încredere !
  BARTOS ALINA ROXANABARTOS ALINA ROXANA
  09:15 17 Nov 23
  Un cabinet modern si primitor, cu un personal amabil care iti vor pune zambetul pe buze atât la propriu cat și la figurat👄 care știu sa lucreze la cele mai inalte standarde – fără durere si fără compromisuri. Recomand cu mare drag!🫶🏻
  Attila ColaciAttila Colaci
  11:01 26 Sep 23
  Pot sa spun ca a fost cea mai placuta vizita la dentist. Avand frica de doctori, m-am simtit foarte comod - dr. Letitia lucreaza foarte bine, fin si e atenta la fiecare detaliu in parte!
  Marta LaslauMarta Laslau
  07:02 14 Sep 23
  O experiență foarte plăcută. Medicul a fost foarte explicit cu privire la procedura pe care am realizat-o, explicând la fiecare pas ce urmează să facem. A fost foarte implicat și m-a asigurat ca totul va decurge fără durere iar rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor.Cel mai important pentru mine a fost faptul că, doamna doctor a fost o persoană foarte prietenoasă care m-a făcut să mă simt foarte confortabil.Recomand cu multă căldură!
  Dr. Laurențiu NistorDr. Laurențiu Nistor
  17:23 09 Aug 23
  Experiența în cadrul clinicii a fost una foarte plăcută. Serviciile oferite au fost peste așteptări! Am primit toate informațiile necesare cu privire la procedura de intervenție, iar medicul a făcut tot posibilul ca rezultatele să fie excelente!Recomand cu căldură!
  js_loader
  Call Now Button